MUFFINKI JAJECZNE wersja FIT | dowlaszpaula

Śniadanie z jajkami to moja ulubiona opcja, ale przejadły mi się omlety, jajecznica, jajka na miękko i kanapki z jajkami więc dzisiaj myślałam co tu zrobić i bach! MUFFINKI! Moja Mama często robi takie muffinki ale w wersji kalorycznej z ciastem francuskim, boczkiem, serem itp. no i są pyszne a ja postanowiłam je odtłuścić! Swoją drogą jak ja kocham słowo ” ODTŁUŚCIĆ „!

Czego potrzebujemy do takich cudowności? ( 3 porcje )

* 3 plastry szynki/salami
* pół małej cebuli
* mały pomidor
* szczypior

* 2 jajka
* 1 łyżka jogurtu naturalnego
* przyprawa do jajek
* babka jajowata (1 łyżeczka)
* siemię lniane (1 łyżeczka)

Wykonanie:

* jajka, z przyprawą, babką, siemieniem i jogurtem dokładnie miksujemy
* resztę składników kroimy drobno
* formę smarujemy oliwą z oliwek/olejem kokosowym
* drobno pokrojone warzywa układamy w foremce i zalewamy jajkiem
* pieczemy 20 minut w 200stopniach 🙂
* podajemy np. z serkiem wiejskim!
* jemy i nie tyjemy! – CUDOWNIE PRAWDA?



Post Author: Paula Dowlasz

3 thoughts on “MUFFINKI JAJECZNE wersja FIT | dowlaszpaula

    Gabrysia Polewka

    (29 sierpnia 2017 - 09:11)

    Jak to przepięknie wygląda , a na pewno jeszcze cudniej smakuje 🙂
    Wypróbuję na pewno Twój przepis.
    Pozdrawiam :*

    Ewelina Bauer

    (29 sierpnia 2017 - 09:11)

    zapisałam sobie ten przepis 😀 będę szamać 😀

    Secret_style

    (1 września 2017 - 08:50)

    OOoo proszę, ale czad !
    jeszcze o muffinkach jajecznych nie słyszałam, ale przepis jest dosyć prosty i wyglądają koszuąco, więc sama na dniach je przygotuję 🙂
    Zawsze to coś innego 🙂

    milego dnia 🙂
    Daria

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *