Chleb proteinowy.

Chleb dla sportowców oraz cukrzyków.

Wiecie o tym, że jestem ogromną fanką pieczywa. Chleb dla mnie to coś pysznego. Uwielbiam piec chleby i bułki a gdy sięgam po kupne pieczywo staram się wybierać je tylko z lokalnych piekarni. Staram się jednak ograniczyć spożywanie glutenu dlatego poszukałam i trafiłam na gotową mieszankę (trzeba dodać tylko wody). Mieszanka do wypieku bezglutenowego chleba bez węglowodanów i o wysokiej zawartości białka i błonnika. Gotowy chleb ma o około 50% mniej kalorii w kromce niż tradycyjne pieczywo. Mieszanka bez soi i glutenu, na bazie odtłuszczonej mąki słonecznikowej, amarantusowej, lnianej, migdałowej i kokosowej, z dodatkiem ziół.

Przygotowanie?

Mieszanka jest gotowa. Wystarczy dodać odpowiednią ilość wody i wymieszać. Po wsypaniu mieszanki do miski i zalaniu jej wodą pomyślałam sobie „zobaczymy”. Po dosłownie chwili mieszania zwykłą łyżką masa zrobiła się spójna a po wyłożeniu jej do keksówki miska była całkowicie czysta. Cała masa idealnie „odczepia” się od naczynia. Dziwił mnie trochę czas pieczenia bo aż 60 minut. Jednak zaufałam i okazało się, że chleb wyszedł ładny i smaczny. Myślę, że warto mieć taką gotową mieszankę w swojej kuchni.

Opis produktu.

Mieszanka THIS1 umożliwia wypiek dużego bochenka bezglutenowego chleba, a po podzieleniu na mniejsze części delikatnych i aromatycznych białych bułeczek. Jest przeznaczona zarówno do pieczenia w piekarniku, jak i automatach do pieczenia chleba. Produkty THIS1 nie zawierają soi i są wolne od składników modyfikowanych genetycznie, są optymalne dla diety diabetycznej, niskowęglowodanowej i ketogennej.

A może ktoś z Was ma ochotę na zakupy? Do końca stycznia 2021r na stronie THIS-1 specjalnie dla Was aż 20% rabatu na hasło: pauladowlasz

Zapraszam do mnie:

mój instagram – KLIK

moja grupa odchudzająca – KLIK

moje vinted -sprzedaje za grosze – KLIK

Post Author: Paula Dowlasz

7 thoughts on “Chleb proteinowy.

    Bookendorfina Izabela Pycio

    (4 grudnia 2020 - 09:24)

    Ciekawa jestem jego smaku, bo walory zdrowotne niezaprzeczalnie są, chętnie spróbuję. 🙂

      Paula Dowlasz

      (4 grudnia 2020 - 10:38)

      Polecam 🙂

        Aga

        (5 grudnia 2020 - 12:28)

        Lubię gotowe mieszanki, bo jestem pewna, że są dobrze dobrane proporcje i niczego nie da się zapomnieć czy pominąć.

    Klaudia

    (4 grudnia 2020 - 09:33)

    Wygląda smakowicie, ale chyba nie jest to chleb przeciętnego zjadacza chleba 😀 Widzę miks niestandardowych mąk, które z tego co się orientuję – do najtańszych nie należą. Pozdrawiam

      Paula Dowlasz

      (4 grudnia 2020 - 10:38)

      Cała mieszanka jest w pozytywnej cenie 🙂

    Asia/Lemur Podróżnik

    (4 grudnia 2020 - 12:14)

    Wygląda smakowicie! Do tej pory nie słyszałam o specjalnym chlebie dla sportowców, dla cukrzyków tak – mój kolega sobie sam przygotowuje, ale z chlebem proteinowym stykam się pierwszy raz!

    Koralina

    (7 grudnia 2020 - 12:31)

    chociaż bardzo lubię piec to niestety nie mam dla kogo, dzieciaki zjedzą po kawałku, ja też i potem zostaje, a szkoda wyrzucać, ale może taki chlebek by szybciej zniknął 😉

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *