Tarta bez cukru stała się ostatnio naszą ulubioną przekąską. Podrzucam szybki przepis.
Przepis SPÓD
- 75g masła zimnego
- 150g mąki pszennej (lub 100g pszennej 50g graham)
- odrobina soli
- 70ml wody
Rozwałkować ciasto i wyłożyć je na blachę (wcześniej ją natłuścić i obsypać mąką), nakłuć ciasto i piec ok. 28 minut w 200 stopniach.
Przepis MASA
- budyń (ja dałam dwa śmietankowe) zrobiłam je na litrze WODY
- kilka tabletek słodziku zamiast cukru
- łyżka masła orzechowego
Budyń może być w każdym smaku, zamiast słodziku może być np. ksylitol a zamiast masła orzechowego pod budyń można użyć dżemu. U mnie na wierzchu królują borówki a u Was mogą być to inne owoce.
ZAPRASZAM :
artykuł „torba do szpitala” – KLIK
mój instagram – KLIK
moja grupa odchudzająca – KLIK
moje vinted -sprzedaje za grosze – KLIK
1 thought on “Tarta bez cukru”
Zrzucbrzuch
(14 września 2021 - 09:45)Wygląda naprawdę smacznie. Musimy przetestować Twoją wersję tego przepisu. Pozdrowienia 🙂