Tarta bez cukru

Tarta bez cukru stała się ostatnio naszą ulubioną przekąską. Podrzucam szybki przepis.

Przepis SPÓD

  • 75g masła zimnego
  • 150g mąki pszennej (lub 100g pszennej 50g graham)
  • odrobina soli
  • 70ml wody

Rozwałkować ciasto i wyłożyć je na blachę (wcześniej ją natłuścić i obsypać mąką), nakłuć ciasto i piec ok. 28 minut w 200 stopniach.

Przepis MASA

  • budyń (ja dałam dwa śmietankowe) zrobiłam je na litrze WODY
  • kilka tabletek słodziku zamiast cukru
  • łyżka masła orzechowego

Budyń może być w każdym smaku, zamiast słodziku może być np. ksylitol a zamiast masła orzechowego pod budyń można użyć dżemu. U mnie na wierzchu królują borówki a u Was mogą być to inne owoce.

ZAPRASZAM :

artykuł „torba do szpitala” – KLIK

mój instagram – KLIK

moja grupa odchudzająca – KLIK

moje vinted -sprzedaje za grosze – KLIK

konkursy

Post Author: Paula Dowlasz

1 thought on “Tarta bez cukru

    Zrzucbrzuch

    (14 września 2021 - 09:45)

    Wygląda naprawdę smacznie. Musimy przetestować Twoją wersję tego przepisu. Pozdrowienia 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *